Selamat Datang Ke Blog Salihah

Selamat Datang Ke Blog Salihah

Friday, 17 October 2014

LEBATKAN RAMBUT BAYI :Petua warisan nenek moyang

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Apa khabar sahabat2 sekalian...sihatkah? Hari ni saya nak kongsi testimoni anak dara saya sendiri...Syerlin...14 bulan...

Syerlin masa lahir rambut dia sikit jer..tidak termasuk dalam kategori rambut lebat..dan rambut dia warna keperang-perangan...bab rambut ni memang dia 100% ikut genetik mama dia..heee....rambut sikit+halus+lurus bak direbonding+warna perang kemerahan...

Selepas hari ke40,mama dan papanya membotak selicin-licinnya kepala anak daranya tu...Selepas itu,papa cakap "Nanti papa belikan minyak kelapa dara kat tempat kerja papa...mama sapukanlah kat rambut baby"...

Mama memang da niat nak sapukan minyak kelapa dara kat kepala Syerlin..sebab mama dah tahu khasiatnya untuk rambut..(mama kan kerja sebagai Perunding Kesihatan dan Kecantikan produk Minyak Kelapa Dara dolu2..hihihi)

Tapi mama tak sapu terus minyak kelapa kat kepala Syerlin...mama tunggu rambut dia tumbuh sket2 dulu...umur dia 3 bulan baru mama sapu...itupun sapu selang 3 hari sekali..sapu nipis-nipis jer...kasi lembap2 gitu jer...dan kerak kepala pun senang je tanggal..

Seingat mama,masa Syerlin umur 6 bulan dah nampak rambut dia tumbuh lebih banyak compare masa awal dia lahir...yang perasannya nenek dia lah...nenek cakap "ehhh...Syerlin dah ada rambut la".....hihhihi...(nampak sangat sebelum ni tak der rambut)..

Mama dah lupa bila, mama ada cakap kat papa yang raya puasa ni harapnya dapatla mama toncit2kan rambut syerlin...maklumla anak dara..mamanya pulak terlebih2 excited nak pesen-pesenkan rambut si anak...

Masuk umur dia 10 bulan mama dah konsisten sapu minyak kelapa dara kat rambut Syerlin...2 hari sekali..Selepas mandi mama biarkan rambut dia kering sekejap,then terus sapu minyak kelapa tu...masa ni mama perasan rambut Syerlin dah warna hitam..bukan perang kemerahan...dalam hati..."naseb baik da bertukar kaler rambut Syerlin"....hihihi

Dan hari ni umur dia 14 bulan++...rambut dia lebat,tak nampak pun kulit kepala...dan warna hitam...so,mama da buat macam2 pesen dah kat rambut dia...tocang..toncit...macam2 gaya..tapi sekejap je la tahan..sebab tangan akan garu kepala bila dah ngantuk...ahhaahah


Masa umur 10 bulan

Masa umur 13 bulan

Masa umur 14 bulan

Masa umur 14 bulan


So,saya cop Syerlin DUTA NUTROCOCO sebab itulah satu-satunya minyak rambut dia sejak lahir sehingga sekarang..hehheh..Honestly,saya tak pernah sapu baby oil kat kepala dia..:)

Sekiranya ibu-ibu nak cuba jugak minyak kelapa dara untuk lebatkan rambut anak...boleh je hubungi saya...nanti saya pos kan...disebabkan NutroCoco berjaya MELEBATKAN dan MENGHITAMKAN rambut Syerlin,maka saya ambil inisiatif untuk buat bisness online minyak Kelapa Dara...hihihihi...


Nak tahu kenapa saya memilih NutroCoco compare to the other brand?

Meh tengok sini 

Kerana NutroCoco dan NutroOlive mendapat pengiktirafan antarabangsa seperti :

1.HALAL Malaysia
2.Good Manufacturing Practice (GMP)
3.Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP certified)
4.ISO 9001:2008 Quality System
5.British Retail Consortium (BRC) Global Standard For Food Safety
6.RSPO Suplly Chain Certification
7.RSPO Trademark License
8.SIRIM ISO 9001:2008 Quality System
9.Mesti Certificate

Seee...nampak tak banyak nyer certificates yang jenama NutroCoco ni dapat...So,sebelum memilih sesuatu produk lihatlah dulu yer kualiti produk tersebut...sebagai pengguna kita berhak 
dapat  yang TERBAIK dan BERKUALITI

Sape2 nak hubungi saya neh....017 854 5086...




HARGANYA ???? 

DIJAMIN TERMURAH DARI HARGA PASARAN....

INI GERENTI SAYA...


KLIK SINI >>>>   MERAWAT MASALAH RAMBUT GUGUR

6 comments:

  1. Lebatnya rambut syerlin..rambut aeisya dekat 2 tahun baru boleh ikat...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi....ena....risau gak dibuatnya syerlin menurun rambut mama dia ...hihihi..

      Delete
  2. Terima kasih atas informasinya :)

    ReplyDelete
  3. as salam. nak details abt ur product. whatsapp me 0198319486 tq

    ReplyDelete